Pulpetti
Korkeussäädettävä pulpetti

Pulpetti

Pulpetti on koululuokan tärkeimpiä varusteita. Perinteisesti vuosikymmenien ajan on totuttu käytäntöön, että pulpetin ääressä istutaan. Viime aikoina ergonomia-alan tutkimuksissa on havaittu istumisen lisäävän riskiä moniin sairauksiin. Siksi monissa toimistoissa on jo otettu käyttöön sähkösäätöiset työpöydät. Nyt koululuokkiin on saatavilla korkeussäädettävä pulpetti, joka mahdollistaa opiskelun joko seisten tai istuen. Korkeussäädettävä pulpetti on varustettu kaasujousella, joka mahdollista korkeudensäädön helposti samalla tekniikalla kuin on totuttu toimistotuolien korkeus säätämään. Säädettävän pulpetin kansilevyssä on säätönuppi. Kun haluat säätää korkeuden, niin paina säätönuppia ja nosta tai laske kansilevyä kevyesti sopivalle korkeudelle.

Säädettävä pulpetti on saatavilla kahtena eri korkeus versiona. Alakoulu ikäisille sopii versio, jonka korkeudensäätövara on 58 - 87 cm. Yläkoulu ikäisille, lukiolaisille ja ammattillisiin oppilaitoksiin sopii korkeampi pulpetti versio, jonka korkeudensäätövara on 71 - 110 cm. Pulpetin runkoa on saatavilla kaksi kokoa; pienempään sopii 50 x 60 cm kokoinen kansilevy ja isompaan runkoon sopii joko 50 x 70 cm  tai 60 x 80 cm kokoinen kansilevy. Jalustaosa on mitoitettu kansilevyn koon mukaisesti siten, että pulpetit voi asettaa myös vierekkäiin. Tarvittaessa pulpetin lisävarusteeksi voidaan laittaa jarrulla varustetut pyörät, jolloin pulpettia on helppo liikutella. Pulpetti tosin on niin kevyt, että myös ilman pyöriä varustettu versio on helppo liikutella.

Nykyään lapset istuvat liikaa, kun koulupäivän istumisen jälkeen useimmat lapset vielä kotona istuvat tietokoneen ääressä pelaillen. Korkeussäädettävä pulpetti auttaa vähentämään istumista. Kun välillä opiskellaan seisten pulpetin äärellä, niin oppilaat jaksavat paremmin, jolloin oppimistulokset paranee ja koululaiset pysyvät terveempänä. Hyvään ergonomiaan oppiminen jo kouluikäisenä antaa hyvät eväät hyvään ergonomiaan myös tulevaisuudessa aikuisena työelämässä.

pulpetti seisomakorkeuteen säädettynä

 pulpetti ja oppilastuoli

Korkeussäädettävä pulpetti on mitoitettu siten, että sen kanssa voi käyttää joko perinteistä oppilastuoli tai jumppapalloa.

Pulpetti piirros mitat

 Tilaa tai kysy lisätietoa!

pulpetti koulupöytä

Pulpetti korkeussäädettävä koulukalustteet
pulpetti korkeussäädettävä oppilaspöytä koulukalusteet
Korkeussäädettävällä pulpetin voi välilä nostaa seisomakorkeuteen.
pulpetti ja jumppapallo
Korkeussäädettävä pulpetti on helppo säätää välillä vakiotuolin istumakorkeuteen tai käyttää välillä jumppapalloa. Parasta ergonomiaa on vaihteleva monipuolinen asento.
pulpetti oppilaspöytä koulukaluste