satulatuoli työtuoli
Satulatuoli on mukava työtuoli

Satulatuoli

Satulatuoli sopii hyvin työkäyttöön. Miksi satulatuolit ovat hyviä? Satulatuoli lisätietoa tällä sivulla.

Pauner Satulatuoli on saanut suuren suosion monissa eri työtehtävissä. Satulatuolilla istuessa saat monia ergonomia etuja: satulatuoli ohjaa sinut ryhdikkääseen istumiseeen, jolloin selkääsi tulee tarpeellinen lannenotko ja selkäsi rasitus minimoituu. Satulatuolista on ollut paljon hyötyä selkäkivuista kärsineille ja satulatuolia on hyvä käyttää jo ennen kuin selkäkipuja tulee. Satulatuoli on myös hyvä jalkojesi verenkierron kannalta, koska satulamallisessa istuinosassa ei ole teräviä kulmia kuten on tavallisessa tuolissa ja jalkojesi kulma on myös loivempi, sillä satulatuolissa istut jonkinverran korkeammalla kuin tavallisessa tuolissa. Satulatuolilla sinun on erittäin ketterä liikkua ja se soveltuu hyvin monentyyppiseen työhön mm. toimistotyöhön, laboratorioihin, kouluihin, hammaslääkäreille yms.

Paunerilta on saat juuri sinun käyttöösi sopivan satulatuoli -mallin.

Tilaa tai kysy lisätietoa! Puh. 040 761 4667 email: pauner(at)pauner.fi

Miksi satulatuoli ergonomia on parempi kuin perinteinen työtuoli?
Kun istut satulatuolilla, niin lantio kääntyy eteen, jolloin ristiselkään tulee tarpeellinen lannenotko eli mahdollisimman luonnollinen asento. Vastaavasti tavallisella toimistotuolilla istuessa useimmiten ryhti painuu lysyyn, jolloin selkäranka menee kumaralle, ja se on huono selälle.
Satulatuoli istuminen vahvistaa keskivartalon lihaksia, koska satulatuolilla istuessa vartalo aktivoituu. Ihmisen vartaloa ei ole luoto pitkäaikaiseen istumiseen, joten satulatuoli tuo tarpeellista vaihtelua työhön. Satulatuolin istuma-asento on jonkin verran korkeampi kuin tavallisella tuolilla, joten parhaimman työergonomia hyödyn satulatuolista saa silloin, kun käytössä on normaalia toimistopöytää korkeampi työpöytä. Sähkösäätöinen työpöytä mahdollistaa parhaan työergonomian satulatuolin kanssa.
Satulatuoli ergonomia

Satulatuolin käyttökohteet:
Sähkösäätöiset työpöydät lisääntyvät toimistokäytössä, joten sitä kautta myös satulatuolin käyttö lisääntyy toimistoissa. Satulatuolia voi lyhytaikaisesti käyttää myös perinteisen työpöydän kanssa, mutta pidempiaikaiseen istumiseen on parempi säätää työpöytä korkeammalle. Satulatuolin ensimmäisiä käyttäjäryhmiä olivat hammaslääkärit. Satulatuoli soveltuu erinomaisen hyvin hammaslääkäri työhön. Pauner satulatuoliin on mahdollista valita pienempi pyöräristikko, jolloin esim. hammaslääkärityössä pääsee liikkumaan lähemmäksi potilasta jolloin työergonomia paranee. Pienemmällä ristikolla varustettuna Pauner satulatuoli soveltuu erityisen hyvin myös kouluille opettajille ja kouluavustajille. Pienemmällä pyöräristikolla varustetulla satulatuolilla mahtuu hyvin liikkumaan pulpettien välissä. Pauner satulatuoli voidaan varustaa normaalia korkeammalla kaasujousella, jolloin satulatuoli soveltuu hyvin työpisteisiin, joissa istutaan korkeammalla esim. laboratorio työpisteet tai kaupan kassatyöpisteet. Pauner satulatuolista on erittäin hyviä käyttökokemuksia kauppojen kassatyössä. Satulatuolilla on helppo kääntyillä ja satulatuoli mahtuu pieneen tilaan. Satulatuoli soveltuu hyvin myös sairaalakäytössä monentyyppisiin työtehtäviin. Sairaalakäyttöön useimmiten verhoilumateriaaliksi valitaan keinonahka, joka kestää puhdistamiseen desinfiointi aineilla.

Satulatuoli Pauner sway Satulatuolit eri sivuilta
Miksi Pauner Satulatuoli?
Lähes kaikki satulatuolit ovat kuvasta katsomalla lähes saman näköisiä, mutta käytössä satulatuoleissa on merkittäviä eroja. Pauner satulatuolissa kaikki ergonomia-asiat on huomioitu ja viimeistelty parhaalla mahdollisella tavalla. Pauner satulatuolin istuinosan muotoilu on riittävän kapea. Monet muut satulatuolit ovat liian leveitä, jolloin tuolin reuna painaa reiden sisäosaa ja se estää jalan verenkiertoa, jolloin jalka puutuu. Pauner Satulatuoli on juuri sopivan kapea. Pauner Sway satulatuolin istuinosassa on erityismuotoiltu pehmusterakenne, joka on sopivan pehmeä juuri oikealta kohdalta. Se on tärkeä asia parhaimpaan istumamukavuuteen. Pauner satulatuoli on erittäin kestävä. Annamme kolmen vuoden takuun Pauner Satulatuolilla.
Satulatuoli hankinta on pitkäaikainen investointi, joten päivittäiseksi työvälineeksi kannattaa valita paras Pauner satulatuoli.

Satulatuoli kaksiosainen miehille ja naisille
Satulatuolin käyttö:
Kun aloitat satulatuolin käytön niin ensimmäisenä päivänä ei kannata istua koko päivää satulatuolilla. Parempi on totutella käyttämään satulatuolia aluksi osan päivästä. Käyttäessäsi satulatuolia ensimmäisiä päiviä, saattaa keskivartalon lihaksissa tuntua kuin olisi ollut kuntosalilla treenaamassa. Se on vain hyvä merkki, että keskivartalon lihakset aktivoituvat satulatuolin käytöstä.
Säädä satulatuolin korkeus siten, että kantapääsi ovat tukevasti lattialla.

Satulatuolin korkeudet:
Pauner satulatuoliin voidaan valita kolme kaasujousi korkeusvaihtoehtoa:
Matala (S) kaasujousi -> istumakorkeus 46 cm - 59 cm
Vakio (M) kaasujousi -> istumakorkeus 54 cm - 74 cm
Korkea (L) kaasujousi -> istumakorkeus 65 cm - 90 cm
Pyöräristikkoa on saatavilla kahta eri kokoa. Normaalikokoisen halkaisija on 60 cm. Pienen pyöräristikon halkaisija on 49cm. Pieni pyöräristikko on 6 cm korkeampi kuin normaalimalli, joten pienellä pyöräristikolla istumakorkeudet ovat +6 cm korkeampia kuin yllä mainitut korkeudet. Pieni pyöräristikko on parempi esim. hammaslääkärin työhön, jolloin lääkäri pääsee lähemmäksi potilastuolia ja koululuokissa mahtuu paremmin liikkunaan pienellä pyöräristikolla varustetulla satulatuolilla. Korkealla (L) kaasujousella varustetuissa satulatuoleissa pitää aina olla normaalikokoinen pyöräristikko.
Matala (S)
- soveltuu erityisesti päiväkoteihin ja matalalla tehtäviin töihin
Vakio (M)
- soveltuu toimistoihin ja normaalitasolla työskentelyyn
- useimmille sopivin vaihtoehto työskennellessä sähkösäätöpöydällä
Korkea (L)
- soveltuu normaalia korkeammille työtasoille esim. kassatyöpisteisiin ja laboratorion mikroskooppityöpisteeseen
- vaatii useimmiten varusteeksi jalkatuki jalkarenkaan
- Korkea malli sopii myös pitkille yli 190cm pituisille satulatuolin käyttäjille

Satulatuoli kapea keinuva

Uudenmallinen kapea keinuva satulatuoli (tuotenumero: 11103) on istuinosasta vielä 5 cm kapeampi kuin aikaisemmat satulatuolit. Tämä kapea malli on erittäin miellyttävä istua. Kun istuinosa on sopivan kapea, niin silloin satulatuolin reuna ei paina reiden sisäosaan, jolloin jaloissa kiertää veri hyvin eikä jalat puudu.
 
Tilaa tai kysy lisätietoa! Puh. 040 761 4667 email: pauner(at)pauner.fi

Satulatuoli esittelypiste sijaitsee Tampere toimipaikassamme, jossa myös muut toimistokalusteet nähtävillä. Soita ja sovi tapaamisaika. Pauner satulatuolit on saatavilla koko Suomeen. Satulatuoli esittely on mahdollista sopia nopeasti mm. Helsinki, Espoo, Vantaa, Hämeenlinna, Jyväskylä ja Pori alueille. Ja myös muille paikkakunnille esittelyt tarpeen mukaan.


 >> Takaisin ergonomiatuotteet valikkoon, paina tästä

!

Satulatuoli kapea keinuva

Satulatuoli kapea keinuva malli on istuinosaltaan vielä 5 cm kapeampi kuin muut satulatuolit. Tämän kapean muotoilun ansiosta tämä satulatuoli on erittäin miellyttävä istua. Koska istuinosan muotoilu on sopivan kapea, niin silloin tuolin reuna ei paina jalkaa, jolloin jaloissa säilyy hyvä verenkierto eikä jalat puudu.

Satulatuoli kapean mallin istuinossa on varustettu erityismuotoillulla pehmusteella, joten myös sen ansiosta miellyttävä istua. Keinuva istuinosa myötäilee käyttäjän liikkeitä, joten selkä aktivoituu ja aineenvaihdunta pysyy hyvänä. Pienen liikkeen ansiosta paikat ei "jämähdä".

Satulatuoli | Pauner Sway satulatuoli

Pauner Sway Satulatuoli, keinuva mekanismi

Satulatuolin istuinosa joustaa/keinuu, jolloin keskivartalo aktivoituu vielä enemmän kuin normaalilla satulatuolilla. Pieni liike aktivoi syvät lihakset ja satula-osan keinunta tuo selkärankaan liikettä, joka on tärkeää selän hyvinvoinnille.

Satulatuoli istuimen pehmusteet on erityismuotoilu ja riittävän pehmeitä oikealta kohdalta, jonka ansiosta erityisen miellyttävä istua ja paikat ei puudu vaikka istuu kauemmankin.

Monissa vertailuissa todettu olevan markkinoiden paras satulatuoli ammattikäyttöön!

Valmistettu Suomessa!

Kassatuoli satulatuoli | Pauner Sway satulatuoli - korkea kaasujousi ja jalkarengas

Ominaisuuksiltaan muuten sama kuin yllä oleva keinuva Pauner Sway satulatuoli, mutta varusteena korkeampi kaasujousi, jalkarengas sekä säteeltään isompi pyöräristikko.

Korkea satulatuoli soveltuu erinomaisen hyvin kassatyöhön, jossa pitää istua korkeammalla ja myös hieman kääntyillä. Tämä satulatuoli soveltuu hyvin myös muihin työpisteisiin, joissa pitää istua korkealla, esim. tietyt työpisteet laboratorioissa.

Satulatuoli auttaa pitämään työntekijän selän kunnossa ja jaksamaan paremmin töissä. Satulatuolin ryhdikäs istuma-asento pitää myös hartiaseudun rennompana ja siten vähentää hartia- ja niskakipuja.

Valmistettu Suomessa!

Satulatuoli | Pauner Standard satulatuoli

Suuren suosion saanut satulatuoli. Istuinosa on riittävän kapea, joten miellyttävä istua. Satulatuoli istuimessa on sekä korkeus- että kaltevuussäätö.

Satulatuoli verhoilu vaihtoehtoina on kangas, keinonahka ja aito nahka. Värivaihtoehtoja on useita. Normaali vakio perusväri satulatuoli verhoilulle on musta.

Toimistokäyttöön kannattaa ottaa satulatuoli verhoilumateriaaliksi kangas ja sairaalakäyttöön keinonahka.

Valmistettu Suomessa!

Satulatuoli Pauner Standard - korkealla kaasujousella ja jalkarenkaalla

satulatuoli standard korkea
Satulatuoli Standard Pauner korkea malli

Muuten sama kuin yllä oleva, mutta varusteena korkeampi kaasujousi, joka mahdollista korkeamman istuma-asennon. Sekä jalkarengas, jossa jalkoja voi lepuuttaa korkealla istuessa.

Satulatuoli istuimessa on korkeussäädön lisäksi myös kaltevuussäätö.

Valmistettu Suomessa!

Kaksiosainen satulatuoli korkea malli jalkarenkaalla 11073

Kaksiosainen satulatuoli on erinomainen satulatuoli miehille. Pauner kaksiosainen satulatuoli on varustettu keinuvalla mekanismilla, jonka ansiosta keskivartalo saa aktivoivaa pientä liikettä, joka vähentää väsymistä ja parantaa aineenvaihduntaa.

Kaksiosainen satulatuoli Pauner istuinosan leveyden voi säätää, joten se sopii eri kokoisille käyttäjille. Istuinosan keskiosassa on rako, jonka ansiosta tuoli ei paina genitaalialueita istuessa. Kaksiosainen satulatuoli on sekä miesten satulatuoli että myös naisten satulatuoli.

Valmistettu Suomessa!

Satulatuoli miehille 11042

Kaksiosainen satulatuoli on paras satulatuoli miehille, koska istuimen keskiosassa olevan raon ansiosta satulatuoli ei paina miehen genitaalialueita.

Satulatuoli miehille -malli on varustettu keinuvalla/joustavalla mekanismilla, joka myötäilee istujan liikettä. Istuimen leveyden voit säätää helposti.

Verhoilu aitoa nahkaa. Pienen pyöräristikon ansiosta pääset liikkumaan tuolilla paremmin kuin isommalla pyöräristikolla.

Valmistettu Suomessa!

Satulatuoli selkänojalla - pieni selkänoja

satulatuoli selkänojalla eli selkänojallinen satulatuoli
satulatuoli selkänojalla
Satulatuoli selkänojalla on hyvä ratkaisu silloin, jos käyttäjä haluaa välillä nojata selkätukeen. Pieni selkätuki ohjaa selän lannenotkoa luonnolliseen asentoon. Satulatuoli selkänojalla -mallissa on istuinosan kaltevuuden säätö.

Satulatuoli selkänojalla -mallin selkätuessa on korkeuden ja syvyyden säätö.

Valmistettu Suomessa!

Satulatuoli verhoilun värivaihtoehdot

Pauner satulatuoli kangasverhoiluun on saatavilla viisi värivaihtoehtoja.

Näet värivaihtoehdot, kun klikkaat viereistä kuvaa tai Lisätietoa nappia. Kun satulatuoli tilauserä on vähintään 20 kpl, niin voimme tarvittaessa valmistaa useammilla värivaihtoehdoilla.

Jos satulatuoli verhoilu tehdään aidosta nahasta, niin väri on silloin musta. Myös keinonahkaverhoiltu satulatuoli väri on normaalisti musta, mutta erikoistilauksesta isompien erien keinonahkaverhoiluun on saatavilla myös värivaihtoehtoja. Musta on yleisin satulatuoli väri, koska musta sopii hyvin kaikkiin ympäristöihin.